1. Administratorem danych osobowych osób korzystających ze strony piodec.pl jest PIODEC Piotr Dećko z siedzibą w Gliwicach (44-100), ul. Chudoby 6a/2a, NIP 63126557725
  2. Dane osobowe Użytkowników są przetwarzane zgodnie z zasadami przewidzianymi w ustanie z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002r., Nr 101, poz 926 ze zm.)oraz ustawie z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U z 2002r., Nr 144, poz. 1204, ze zm.).
  3. Wypełniając formularz, Użytkownik obowiązany jest wyrazić zgodę na przetwarzane przez PIODEC jego danych osobowych w celach marketingowych towaru i usług własnych oferowanych w serwisie piodec.pl, celem właściwego i należytego świadczenia usług przez PIODEC.
  4. Administrator danych osobowych zapewnia Użytkownikom  realizację uprawnień wynikających z obowiązującego prawa, w tym prawa dostępu do udostępnionych danych jak i możliwości kontroli zakresu przetwarzania danych osobowych za zasadach ustanowionych przez obowiązujące przepisy.
  5. Zarówno Użytkownikom jak pozostałym osobom przysługuje w każdym czasie prawo do odwołania zgody lub wniesienia sprzeciwu na przetwarzanie swoich danych osobowych bez podawania przyczyny. Czynności takiej można dokonać poprzez zawiadomienie administratora piodec.pl w formie wiadomości e-mail przesłanej na właściwy adres biuro@piodec.plOdwołanie zgody jest równoznaczne z zaprzestaniem otrzymywania przez Użytkownika ofert handlowych.
  6. Piodec zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w zawartym dokumencie, o których Użytkownik będzie informowany poprzez stosowną wiadomość e-mail.

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

  1. Administrator informuje że strona piodec.pl korzysta z plików „cookies”, służących do realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną na żądanie Użytkownika przez piodec.pl, co stanowi realizację obowiązku informacyjnych wynikających z art.173 i art. 174 Ustawy prawo telekomunikacyjne.
  2. Korzystanie przez użytkownika ze strony może się wiązać z zapisywaniem i przechowywaniem na komputerze użytkownika (lub innym urządzeniu umożliwiającym dostęp do Serwisu, np. smartfonie) tzw. plików cookies. Pliki cookies to pliki tekstowo-numeryczne umożliwiające korzystanie z różnych funkcji stron internetowych, np. gromadzą informacje o sposobie korzystania z danej strony, umożliwiają zapisanie stanu sesji użytkownika czy pozwalają na dopasowanie i optymalizację wyświetlanych treści do jego preferencji.
  3. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.
  4. Pliki cookies są wysyłane i mogą być zapisywane na komputerze użytkownika w sposób, który umożliwia dostęp do nich w następujących celach:
    1. dopasowania treści zamieszczonych w Serwisie do indywidualnych preferencji i potrzeb użytkownika (np. krój, rozmiar czcionki, godzina);
    2. statystycznych, dotyczących aktywności na stronach Serwisu (np. informacje o geograficznej lokalizacji użytkowników, częstotliwości korzystania z naszych usług, raporty zainteresowań i danych demograficznych), w celu lepszego zrozumienia sposobu korzystania przez użytkowników z Serwisu oraz ulepszenia jego zawartości, np. Google Analytics, Brand24.pl;
    3. reklamy behawioralnej, kontekstowej oraz remarketingu, np. Google AdWords, Google AdSense, reklamy z wykorzystaniem technologii marketingu afiliacyjnego;
    4. integracji z portalami społecznościowymi (Facebook, Google+, Twitter itp.), np. w celu umożliwienia udzielenia odpowiedzi na artykuły prezentowane w sekcji /blog lub zalogowania do Serwisu za pomocą konta w serwisach społecznościowych oraz ułatwienia komunikacji z nami.
  5. Zapisywanie lub korzystanie z plików cookies nie powoduje zmian konfiguracyjnych w komputerze użytkownika ani oprogramowaniu zainstalowanym na tym komputerze.
  6. Użytkownik ma możliwość określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do plików cookies za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez niego telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym.
  7. Większość przeglądarek internetowych domyślnie dopuszcza zapisywanie plików cookies na urządzeniu użytkownika. Użytkownik może w każdym czasie zablokować opcję zapisu plików cookies lub udzielić zgody na ich zapis na swoim komputerze poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej, ustawień reklam, ustawień reklam aplikacji mobilnych i wszelkich innych dostępnych metod. Instrukcja zarządzania plikami cookies jest dostępna na stronie http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/. Wyłączenie zapisu plików cookies może jednak utrudnić korzystanie z Serwisu, w szczególności poprzez ograniczenie lub wyłączenie niektórych funkcji Serwisu. W związku z tym zalecane jest wyrażenie zgody na używanie przez przeglądarkę plików cookies.
  8. Jednocześnie informujemy, iż jeżeli przeglądarka użytkownika akceptuje pliki cookies, użytkownik wyraża zgodę na wykorzystywanie tych plików cookies zgodnie z przepisami polskiego prawa, w szczególności art. 173 ustawy Prawo telekomunikacyjne. W szczególności zawartość plików cookies może być przekazywana reklamodawcom i partnerom współpracującym z Confronter w zakresie usług oferowanych na stronach Serwisu lub reklamowanych za jej pośrednictwem.
  9. Użytkownik może w każdej chwili usunąć zainstalowane pliki cookies, korzystając z odpowiedniej opcji w przeglądarce, której używa. W razie przeglądania Serwisu w trybie incognito przeglądarki, wszystkie pliki cookie zainstalowane podczas wizyty w Serwisie są domyślnie usuwane po zamknięciu przeglądarki. Szczegółów należy szukać u dostawcy oprogramowania przeglądarki lub w sekcji „pomoc” w menu przeglądarki.

Polityka prywatności

Updated on 2018-06-14T20:31:24+00:00, by fpiodec.